|
|
|
Sada je: sub 4. sep 2010, 23:06.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
hende63
|
Naslov: Postano: pet 2. maj 2008, 23:34 |
|
| Pionir |
 |
 |
|
|
Koliko si puta obecavao meni
njoj il pak nekoj trecoj da ces
bit samo moj,njen ili neke trece.
Koliko puta, sam samu sebe zapitala
zasto te zavolje dragi moj,zasto i zbog
koga tolika suza da im neznam ni broj.
Zasto i zbog koga,neznam cak ni odgovr
,al samo jedno znam da sam te istinski
voljela,i nikad ni ucemu razocarala.
Dosao je i taj dan,kad sam ti tuzna srca
morala saopstit da vise nisi moj,nego njen
da dragi moj *njen,jer ona te ceka i kreni sad njoj*
hende63
|
|
|
|
 |
|
saani
|
Naslov: Re: Ljubavna Poezija Postano: ned 31. maj 2009, 02:10 |
|
| Novi član |
 |
 |
|
|
Volela bih da mogu da te prelijem osmehom... Da ti u oko pretoÄim ovaj moj iskriÄav sjaj koji kroz osmeh zaživi kad ti se spomene ime... Da ti stoÄim jos smelije pogled sa jasnim podstrekom koji vidi poÄetke i ne priznaje kraj... Kako da ti ga predam? Ne postoje te rime... Kako sve da prenesem kad putevi ne postoje...? Nazirem samo drhtaj, kao dah, treperav, sneni u ono nemuÅ¡to vreme kad noć smenjuje dan... I već mi sve nade streme put tog tananog zraÄka koji se niotkud razli u niti žute boje... I osmeh puÄe u meni poput zrelog maslaÄka i ode noÅ¡en neÄim da ti oblije san... 2. Volela bih da mogu svu ljubav da ti prenesem, taj oblak beskrajne Äežnje i nežnosti i topline... Da se duž zlatnih niti sva moja ljubav raznese i raspline po tebi i nastavi da teÄe... Da obavijem ti sve bi' najÄulnije dubine... Prizivam bledo veÄe protkano žutim sjajem. Da li je ovo već bilo ili će sve tek da bude? Svejedno. Ljubav mi teÄe i ja bih samo da dajem dok se juÄe kroz danas u isto trajanje slilo. Da li ce stići do tebe? Ne sumnjam viÅ¡e ni trena. U meni Äežnje ima da poruÅ¡i sve planine. U meni nežnost snena jaÄa od svih morskih plima uz nebo ljubavi greje i gazi sve daljine. Samo se pitam tiho dok niti Å¡araju sne: hoće li zaista moći da ti prenesu sve...? 3. Volela bih da mogu da ti dotaknem lice... Da te usnama svojim toplo osetim žudim... Da talasava vatra u dubinama mojim kroz dodir izroni negde gde skupa s tobom postojim... I da svojom toplinom i tvoju vatru budim... Negde u odbljesku zlata moj dah se meÅ¡a s tvojim. Kroz neke žućkaste niti osećam tvoju kosu. Dok modro, kasno veÄe tvoje mi telo krije, poÄinjem da postojim kroz zlato koje se prosu. I nije sve ovo varka. Ja sam ti dala sebe, svu plam Å¡to iz mene lije, vrelinu svakog mog kutka... I nije mi viÅ¡e bitno da li sam ja joÅ¡ ja ili postojim kroz tebe dok je tog veÄnog trenutka... Moj požar obojen žutim... Znam da do tebe stiže... jer s tvojim plamenom sluti, zaÅ¡to mi nisi bliže...? 4. Odraz Sunca u meni, toplina koja me greje, i žudnja i dah sneni dok strujimo u jedno... I meki odbljesak snova Å¡to se treperi i smeje, i Äini od zajedniÅ¡tva sve drugo manje vredno... I sve drugo Å¡to Å¡aljem kroz ove zlatne niti, sve ono Å¡to imam do Äega mi je stalo... Nisu dovoljni u biti... Ne dopiru istim sjajem... Jer: koliko god da ti dam, joÅ¡ toga u meni ima... koliko god da dajem, u meni je joÅ¡ scvalo... koliki god bio žuti sjaj, joÅ¡ veća postoji plima... I znam da ti nisam dala dovoljno, da je sve to malo...
_________________ ljubav leči sve rane,a ne vreme......
|
|
|
|
 |
|
srce
|
Naslov: Re: Ljubavna Poezija Postano: čet 16. jul 2009, 23:07 |
|
| Forever In Love |
 |
 |
|
U nama su samo oÄi živeNismo mi to Å to naÅ¡a tijela hoće, I Å¡to se sada U jednom grÄu lome, Mi ljubavi smo Samo dvije samoće U životu ovom providnome.
Ko oka dva Å to zajedno gledaju, A jedno drugo Nikada ne vide. Ko oka dva Å to sjaj prelijevaju, I plaÄu, I snivaju Stvari posve vidne.
|
|
|
|
 |
|
NIKMAN
|
Naslov: Re: Ljubavna Poezija Postano: uto 11. maj 2010, 18:18 |
|
| Novi član |
 |
Pridružen/a: čet 17. okt 2002, 12:53 Postovi: 92 Lokacija: Istra
|
|
NiÅ¡ta se sluÄajno ne dogaÄ‘a Odavno je pisana moja i tvoja pustolovina u pijesku pustinje koja vjeÄito od vjetra strahuje I mi se uzalud molimo vojskama Å¡to haraÄe travnjake u zatonu
Ti misliÅ¡ da su noću sve ptice uprogonstvu Ali ja znam Äitava jata stražare za moje i tvoje staze na obronku Jer je tako Pisano
_________________ "Sagradio sam tako predivne dvorce u oblacima, da se na zemlji zadovoljavam sa ruševinama..."
|
|
|
|
 |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove.
|
|
|